Verisuren tietosuojaseloste

4. joulukuuta, 2018

Henkilötietojen suojaaminen on tärkeää Verisurelle. Olemme sitoutuneita suojaamaan tietojasi ja toimimaan oikeuksiesi ja tietosuojalainsäädännön mukaisesti. Lue tämä tietosuojaseloste huolellisesti. Saat siitä tärkeää tietoa siitä, miten käytämme henkilötietojasi ja lisäksi tietosuojaseloste kertoo lailliset oikeutesi.

Kun käytämme tässä tietosuojaselosteessa sanaa “sinä”, viittaamme joko sinuun tai sinun puolestasi valtuutettuna toimivaan henkilöön tai edunsaajaan tai muuhun henkilöön kotitaloudessasi tai organisaatiossa. Kun käytämme sanaa “me”, viittaamme Verisure Oy:öön.

Tietojesi kerääminen ja käyttäminen

Kerättävät tiedot vaihtelevat siitä riippuen, miten käytät palvelujamme. Saamme keräämämme henkilötiedot joko suoraan sinulta tai kolmannelta osapuolelta tai keräämme tiedot verkkosivuillamme tapahtuvan käyttäytymisesi tai palveluidemme käytön (esim. kuva/äänimateriaali) perusteella. Tietojesi käyttö on sallittua soveltuvan tietosuojalainsäädännön nojalla. Useimmissa tapauksissa henkilötietojesi käyttö perustuu palvelujamme koskevan sopimuksen valmisteluun tai täytäntöönpanoon taikka oikeutettuun etuumme, mutta joissakin tapauksissa (esim. lain niin edellyttäessä) käyttömme voi perustua suostumukseesi.

1. Markkinointi

Keräämme ja käsittelemme seuraavia tietojasi:

Käytämme tietojasi seuraaviin tarkoituksiin:

2. Tarjouspyyntö verkossa

Keräämme ja käsittelemme sinusta seuraavia tietoja:

Käytämme tietojasi seuraaviin tarkoituksiin:

3. Palvelujemme tilaaminen

Keräämme ja käsittelemme sinusta seuraavia tietoja:

Keräämme myös yhteystiedot hätätilanteita varten. Näitä tietoja ovat nimi, matkapuhelinnumero ja sähköpostiosoite. Yhteyshenkilöitä hätätilanteita varten voivat olla puolisosi, perheenjäsenesi, naapurit, ystävät tai työntekijät.

Käytämme tietojasi seuraaviin tarkoituksiin:

4. Verkkosivujemme käyttö

Katso evästeilmoituksestamme lisätietoja www.verisure.fi/evasteet siitä, mitä henkilötietoja keräämme, kun käyt verkkosivuillamme.

5. Palvelujemme käyttö

Keräämme ja käsittelemme sinusta seuraavia tietoja:

Käytämme tietojasi seuraaviin tarkoituksiin:

6. Asiakasvinkkiohjelma

Keräämme ja käsittelemme sinusta seuraavia tietoja:

Käytämme tietojasi seuraaviin tarkoituksiin:

7. Työhakemukset

Keräämme ja käsittelemme sinusta seuraavia tietoja:

Käytämme tietojasi seuraaviin tarkoituksiin:

8. Kameravalvonta toimitiloissamme

Keräämme ja käsittelemme sinusta seuraavia tietoja:

Toimitilojemme kameravalvonnan kuvatallenteet, joissa saattaa olla tunnistettavissa olevia henkilöitä. Käytämme tietojasi seuraaviin tarkoituksiin:

Kolmansilta osapuolilta kerättävät tiedot

Saamme yhteystietoja kolmansina osapuolina olevilta yhteistyökumppaneiltamme kuten franchisingyrittäjiltämme ja huoltopartnereilta sekä muilta alihankkijoiltamme, liitoilta ja yhdistyksiltä kuten Omakotiliitolta ja SF-Caravan ry:ltä sekä muilta yrityksiltä kuten Vainu. Tietoja säilytetään EU:ssa.

Keräämme ja käytämme sinun yhteystietojasi markkinoidaksemme ja tarjotaksemme palvelujamme, mikäli et ole nimenomaisesti sitä kieltänyt tai et ole aiemmin antanut ymmärtää, ettet halua, että sinuun otetaan yhteyttä markkinointitarkoituksessa. Tarjoamme sinulle aina helpon mahdollisuuden kieltää markkinointi, milloin tahansa, jos muutat mielesi.

Tietojen luovuttaminen

Emme myy tietojasi kolmansille osapuolille. Me voimme kuitenkin jakaa tietojasi toisille Verisure Groupin yhtiöille liittyen tuotteidemme ja palveluidemme tarjoamiseen. Koska toimintamme edellyttää taitoja ja resursseja muilta yhtiöiltä, meillä on tarve jakaa tietojasi valituille, alla listatuille vastaanottajille näiden toimintojemme suorittamiseksi. Näillä yhtiöillä on vastaavat lailliset velvoitteet meitä kohtaan tietojesi suojaamiseksi. Vaihtoehtoisesti me pysymme edelleen vastuullisina siitä, mitä nämä yhtiöt tekevät tiedoillasi. Vastaanottajatyyppejä, joiden kanssa jaamme tietojasi, ovat:

Automatisoitu päätöksenteko

Palvelujemme käyttöä koskevan sopimuksen valmistelemiseksi, tekemiseksi tai täytäntöön panemiseksi meidän voi olla välttämätöntä käyttää automaattista päätöksentekoa luottotietotarkistuksiin sekä palvelujemme hinnoitteluun liittyen. Sinulla on oikeus pyytää manuaalista luonnollisen henkilön tekemää päätöksentekoa automatisoidun päätöksenteon sijaan, voit kertoa meille mielipiteesi sekä riitauttaa automatisoidusti tekemämme päätöksen.

Tietojen siirto ulkomaille

Säilytämme tietojasi Euroopan talousalueella (ETA) tai maissa, joissa on vastaava tietosuojan taso. Tällaisissa maissa on vastaavat lait kuin Suomessa koskien tietojasi.

Jakaessamme tietojasi yhtiöille, jotka sijaitsevat (i) ETA:n ulkopuolella tai (ii) maissa, joissa on vastaava tietosuojan taso, edellytämme sopimuksin näiltä yhtiöiltä, että ne käsittelevät tietojasi vastaavalta pohjalta kuin me. Tällaisissa tapauksissa varmistumme siitä, että siirrettyjä tietoja suojataan. Lisätietoja siirroista sekä kopiot siirtosopimuksista ovat pyynnöstä saatavissa meiltä.

Kolmannet osapuolet

Siinä määrin kuin tuotteidemme asennus ja palvelujemme tarjoaminen kohteessasi edellyttää kolmansien osapuolien henkilötietojen käsittelyä (kuten vieraat tai perheenjäsenet), sinulla asiakkaanamme voi olla velvollisuus informoida tällaisille henkilöille henkilötietojen käsittelystä toimestamme.

Tietojen säilyttäminen

Säilytämme henkilötietojasi käyttääksemme niitä tässä ilmoituksessa kerrottuihin tarkoituksiin ja niin kauan kuin lakien ja säännösten mukaiset säilyttämistä koskevat vaatimukset edellyttävät. Joissakin tilanteissa, kun olet kieltänyt markkinoinnin, voimme merkitä tietosi siten, että tiedämme olla ottamatta sinuun yhteyttä jatkossa.

Mikäli säilytämme tietojasi muuhun tarkoitukseen kuin palveluitamme koskevan sopimuksen valmistelemiseen tai täytäntöön panemiseen kuten esimerkiksi kirjanpitoa varten, säilytämme tietojasi vain, mikäli se on ko. tarkoituksen mukaista ja/tai laissa määrättyä. Esimerkkeinä säilytysajoista kirjanpitosäännösten perusteella säilytämme tietojasi enintään kymmenen vuotta ja palvelujamme koskevien sopimusten täytäntöönpanon osalta säilytämme tietojasi kymmenen vuotta asiakassuhteen päättymisestä mahdollisia oikeudellisia vaatimuksia varten.

Kun meillä ei ole enää lakiin perustuvaa perustetta käsitellä henkilötietojasi, poistamme ne turvallisesti henkilötietojen säilytyspolitiikkamme mukaisesti.

Oikeutesi

Sinulla on erinäinen määrä oikeuksia liittyen henkilötietoihisi.

Sinulla on pääsy tietoihisi, oikeus saada rekistereissämme olevat virheet korjatuiksi, oikeus saada henkilötietosi poistetuiksi sekä oikeus rajoittaa tai vastustaa tietojen käsittelyä. Sinulla on myös oikeus peruuttaa antamasi suostumus, oikeus kieltäytyä vastaanottamasta markkinointia sekä joissakin tilanteissa sinulla on oikeus saada tietosi siirretyksi sinulle tai kolmannelle osapuolelle, sekä oikeus vastustaa profilointia ja automatisoitua päätöksentekoa.

Voit myös tehdä valvontaviranomaiselle (www.tietosuoja.fi) valituksen henkilötietojesi käsittelystä toimestamme.

Yhteystiedot ja valitukset

Ensisijainen yhteyshenkilö liittyen tähän selosteeseen, mukaan lukien pyynnöt käyttää rekisteröidyn oikeuksia, on paikalliseen tietosuoja-asioista vastaavaan henkilöömme. Tietosuoja-asioissa voi ottaa yhteyttä seuraavasti:

rekisteriasiat@verisure.fi

Verisure Oy, Pl 80, 00241 Helsinki

Mikäli sinulla on reklamoitavaa tai huoli liittyen siihen, miten käsittelemme henkilötietojasi, ole hyvä ja ota yhteyttä ensisijaisesti meihin ja yritämme ratkaista asian niin pian kuin mahdollista.

Tämän tietosuojaselosteen tilanne

Tämä tietosuojaseloste on päivitetty joulukuussa 2018. Pidätämme oikeuden muuttaa tätä selostetta aika ajoin.